Facebook / Google

Fisk i søen

Hvad må jeg tage op og med hjem?

Regnbueørred

Regnbueørred

Regnbueørreden er den mest almindelige i søerne. En dejlig spise fisk. Vi udsætter flest på 1-2 kg, men de findes op til 5kg.

Guldørred

Guldørred

Guldørreden er en dansk produceret fisk, som også er en dejlig spise fisk. Vi udsætter flest omkring 1-2 kg.

Skalle

Skalle

Skallen har sølvfarvede skinnende skæl og røde øjne. Skaller fanges typisk på prop og lille enkeltkrog, med majs eller regnorm.

En sjov fisk for børn, som er nem at fange.

Bækørred

Bækørred

Bækørreden er en dansk fisk, som kun får det rigtige bækørred præg, når den får opfyldt sine krav til levested. Udsættes nogle gange om året.

Kildeørred

Kildeørred

Kildeørreden/Røding er sjælden som vild fisk i Danmark. Det er en meget sky fisk, der mest bliver fanget på flue. Vægt 1-4 kg. Udsættes nogle gange om året.

Tigerørred

Tigerørred

Tigerørreden er en spændende rovfisk. Tigerørred er en krydsning af en bækørred og en kildeørred. Tigerørreden fanges på spinnere, blink, fluer og woblere. Udsættes nogle gange om året.

Brødding

Brødding

Brøding er krydsningen mellem Røding og kildeørred. Den er nær beslægtet med en kildeørred. Brødingen kræver en god vandkvalitet, og bider oftest kun på flue. Vægt op til 1-4 kg.Udsættes nogle gange om året.

Skal genudsættes!!!

Græskarpe

Græskarpe

Græskarpen lever af plantekost og er med til at holde søen fri for planter og alger. Der er blevet udsat 30 nye i 2024. Den er grålig og hele kroppen er dækket af store skæl.

Alle Græskarper skal genudsættes straks efter fangst.

Beluga Stør

Beluga stør

Beluga Støren er en fantastisk fighter. Alle Beluga stør i søen er han-Belugastør og har ikke rogn eller kaviar. Der er Beluga Stør helt op til +80kg.

Alle Belugastør skal genudsættes straks efter fangst.

Hvid stør

Hvid "stør"

Hvid stør kendes på den langstrakte krop, den lange halefinne og de tydelige benplader langs sidelinjen og på ryggen. Den hvide stør har lange skægtråde foran munden, og en mund som kan skydes ud som et rør. Hvid stør har ingen tænder i munden.

Alle Stør skal genudsættes straks efter fangst.

Diamant stør

Diamant "stør"

Diamantstør har en kort og afrundet snude med fire skægtråde foran munden. Ryggen er mørk og grågrøn eller brun i farven, hvor bugen er lysere end resten af kroppen. Diamantstør har ingen tænder i munden.

Alle Stør skal genudsættes straks efter fangst.

Ål

Ål

Ålen har en langstrakt slimet krop. Rygfinne, halefinne og gatfinne er sammenvoksede og danner en stor finne. Munden er fyldt med små sylespidse tænder. Grundfarven er mørkegrøn, blåsort, mørkebrun eller olivenfarvet

Alle Ål skal genudsættes straks efter fangst.

Aborre

Aborre

Aborren lever naturligt i de fleste danske søer, og er en herlig spisefisk. Kendetegn: sammentrykt høj krop med ru skæl. Grundfarven er mørkegrøn. Gatfinnen og bugfinnen er rødlige. Pas på den foreste rygfinne kan man stikke sig på.

Alle Aborre skal genudsættes straks efter fangst.

fisk-damkaruse

Damkarusse

Karussen er en flot brun-grønlig højrygget fisk. Den går ofte under betegnelsen "den lille prop", idet den ikke bliver særlig lang. Der findes flere forskellig former for karusser. Den almindeligste er nok den lille damkarusse. Fisken har rimelig store skæl af sin størrelse og har ofte en tydelig linje fra hovedet ned til halefinnen

Alle Damkarusser skal genudsættes straks efter fangst.

Spejlkarpe

Spejlkarpe

Spejlkarpen har i modsætning til de fleste andre fisk ingen eller kun forholdsvist få skæl på kroppen. Karperne kendes generelt på skægtrådene i begge mundvige, den kraftige pig i rygfinne og den høje maksimalvægt.

NB: Spejlkarper skal genudsættes

fisk-gedde

Gedde

Gedden har et stort hovede i forhold til kroppen med en mund besat med mange spidse tænder!!. Kroppen er langstrakt, og fra siderne noget sammentrykt. Grundfarven er grøn med gullige pletter. Undersiden er lysere i forhold til resten af kroppen.

Geder under 1kg skal genudsættes straks efter fangst.

De enkelte arter er årstidsbestemt for udsætning og kan derfor ikke forventes udsat i søerne hele året, men forefindes dog.